De beste televisie

Op de huidige markt van technologie is een televisie geen nieuwe uitvinding. Daarentegen zijn er wel enorm veel verschillende soorten televisies. In dit artikel bespreken we een aantal TV’s zodat u de beste televisie in huis kan halen.

LED televisie

Een LED televisie is zoals de naam al zegt, gemaakt van LEDjes. Dit is de bron van het licht oftewel de weergave. Maar vaak wordt de term gebruikt voor verschillende soorten televisieschermen, daardoor kan vaak verwarring ontstaan. TV-producenten die LED televisies leveren zijn samsung, philips, sony, panasonic en vele anderen. Deze producten gebruiken echter de term ook wanneer een lcd tv een led-backlight heeft.

Daarom categoriseren we LED televisie in 3 verschillende soorten:

  • Zoals al eerder genoemd, televisies met een lcd techniek maar een led-backlight.
  • LED televisies die geheel opgebouwd zijn uit led lampjes.
  • En Oled en amoled televisie

OLED televisies

Om wat meer uitleg te geven over OLED televisies, deze zijn anders dan de LED televisies, omdat een LED tv led lampjes gebruiken. Dit is een puntbron die fel schijnt, maar met een OLED televisie heb je echter een grote vlakken straler. Hierdoor kunnen er breedbandige witte lampen gemaakt worden.

Ambilight televisies

Een ander soort televisie is de Ambilight televisie. Met een ambilight televisie wordt de TV ook van achteren verlicht consistent met de weergave van de TV. Dit geeft een extra effect tijdens het tv kijken die je niet kan ervaren met televisies zonder ambilight. De ambilight televisies worden alleen door Philips geproduceerd.

Heb je na dit artikel al de beste televisie gevonden? Zo niet dan kan je via de website van de beste het gehele assortiment zien en deze vergelijken naar jouw wensen! Dit is belangrijk want televisie kijken halen we niet meer uit onze gemeenschap, dus wees bewust van je keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *