De perfecte hygiëne in jouw beautysalon

Voor een zorgeloze behandeling komen mensen van heinde en verre natuurlijk bij jou terecht. Maar hoe garandeer je hen dat werkelijk aan alles is gedacht op het gebied van voorschriften?

Door je eraan te houden, natuurlijk! En het is ook nooit een verkeerd idee om met iedereen die in jouw behandelstoel gaat plaatsnemen door te nemen wat je precies allemaal gaat doen. Bovendien ligt er ook een stukje verantwoordelijkheid bij de cliënt zelf. Hij of zij kan daar op een eenvoudige manier te allen tijde aan herinnerd worden. Daar zijn handige tools voor!

Voorlichting

Niet alleen jouw expertise kun je inzetten om je klanten op de hoogte te brengen van alle verschillende voorschriften. Omdat het voor iedereen belangrijk is dat deze gehanteerd worden, is het dan ook helemaal geen probleem om die duidelijk te maken aan degene die jij gaat behandelen. Bijvoorbeeld wanneer het op handen wassen aankomt en hoe dit precies moet gebeuren. Om dat vooraf al direct duidelijk te maken, kun je ervoor kiezen om duidelijke en opvallend gekleurde stickers op te hangen waar instructies op geprint staan. Deze zijn verkrijgbaar in A4 formaat. Hang ze vervolgens op een plek waar iedereen ze kan zien.

Schone werkplek

Je cliënten én jij mogen geen enkel risico lopen tijdens een behandeling. Maak alles op en rond jouw werkplek waar intensief contact plaatsvindt dan ook grondig schoon met een speciaal desinfectiemiddel voor de schoonheidsspecialiste.

Veiligheidsbril

Scherven en vonken zul je niet gauw tegenkomen in een schoonheidssalon. Maar toch krijg je wellicht te maken met agressieve stoffen die irriterend werken op je ogen. Een oogdouche is daarom altijd goed om bij de hand te hebben. Maar voorkomen is beter dan genezen, wat het gebruik van een veiligheidsbril dan ook aanmoedigt.

Schorten

Ook je kleding moet beschermd worden, maar je wilt er wel bij lopen als de professional die je bent. Dan komt een speciaal schort als geroepen! Kies voor een all size model, dat zich eenvoudig naar ieder lichaam weet te vormen. Nu moet je er alleen nog het logo van jouw zaak op aanbrengen om representatief te zijn voor de kwaliteit die alleen jouw team en jij kunnen bieden!

Handschoenen en mondmaskers

Net als artsen is het voor schoonheidsspecialisten belangrijk dat direct contact met klanten wordt vermeden, hoe onpersoonlijk dit wellicht ook overkomt. In dat opzicht komen speciale handschoenen en mondmaskers heel goed van pas. Deze gebruik je één keer en gooi je daarna weg. In combinatie met de rest van de hierboven beschreven uitrusting kun jij nu iedere behandeling aan. En je klant ook!

Mondmasker

Je hebt geen coronacrisis nodig om het belang van de mondkapjes voor de schoonheidsspecialist in te zien. In veel beroepen waar direct contact met andere mensen aan de orde van de dag is, worden ze gedragen. Kijk maar eens naar je dokter en je tandarts, die dragen ze ook! Om dezelfde reden worden ze ook veel in schoonheidssalons toegepast. Om de hygiëne van klant én deskundige te waarborgen. We zeggen het nog maar eens: bedek zowel je neus als je mond met de maskers!