Het renoveren van het zwembad in 4 stappen

Heb je een nieuw huis gekocht met een zwembad waarop finetuning nodig is? Of heb je een zwembad met problemen? Deze blog vertelt de renovatieprocedure van het zwembad in 5 stappen.

Stap 1: Vervangen van de liner

Een liner is de binnenkant van het zwembad wat voornamelijk een blauwe kleur heeft. Een liner moet perfect zijn, want de voornamelijke functie hiervan is het volgende. Water behouden en zorgen voor voldoende maat van vulling van het water.

De tweede functie is: waterdichte zwembad. Als de liner goed is gekozen en geplaatst, dan is de kans klein dat het zwembad lek zal lopen.

Stap 2: Plaatsen van nieuwe randtegels en terras

Het is belangrijk om de randtegels te matchen met de kleur van je huis of schuur. Als het eenmaal gematcht is, dan is het beeld ook aangenamer.

Stap 3: Reparaties aan pompen, warmtepompen en doseersystemen

Het is van vitale belang om een goede pomp te hebben. De pomp vult water aan indien het nodig is en als je met koud weer van het zwembad wil genieten, dan kan je met behulp van een warmtepomp genieten. De warmtepomp vult warm water aan.

Stap 4: Detecteren en repareren van lekkages

Het aanleggen van een zwembad is niet het enige. Er komt nog altijd bij kijken, zoals het detecteren en repareren van lekkages. Renovatie van zwembaden is belangrijk voor de prestatie van het zwembad.

Bron: Aanlegzwembaden.be