Tips voor het kopen van automatten

Hier sta je niet vaak bij stil, maar automatten moeten om de zoveel tijd vervangen worden. Dit komt doordat ze vaak slijten door schoenen en vuil wat we mee in de auto nemen. Als je merkt dat je automatten helemaal versleten zijn of als de grip minder wordt en je voeten sneller wegglijden, is het tijd om de automatten te vervangen. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kopen van nieuwe automatten? Wij vertellen je er graag meer over. Lees dus snel verder!

Losse of vastzittende automat

Er zijn verschillende soorten automatten. Zo heb je automatten die los liggen in je auto en vastzittende automatten. Beiden automatten hebben weer voor en nadelen. Het voordeel van een vastzittende automat is dat deze niet verschuift onder je voeten. Het nadeel is juist weer dat je deze niet uit de auto kunt halen om schoon te maken. Een losse mat daarentegen kun je dus wel weer schoonmaken, alleen kan deze gaan schuiven onder je voeten.

Universele automatten of per type auto

Verder heb je de keuze uit universele matten of automatten die geschikt zijn voor jouw type auto. Dit kunnen automatten uit Nederland zijn, maar ook automatten België. Kijk dus ook even waar jouw huidige automatten vandaan komen. Dan kun je gelijk dezelfde weer opnieuw bestellen. Kun je dit niet vinden? Zoek dan eens naar automatten die speciaal voor jouw type auto gemaakt zijn.

Rubber of stof

Als laatst heb je nog de keuze uit rubber vloermatten of stoffen matten. Ook deze keuze is heel persoonlijk en hangt er maar net vanaf wat je het prettigst vindt. Rubberen matten kun je makkelijk schoonmaken, doordat het oppervlak glad is. Het nadeel is dat als je schoenen nat zijn aan de onderkant, dat je snel kunt uitglijden. Dit heb je niet met stoffen matten. Stoffen matten worden alleen wel weer iets sneller vies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *